Buick Club Finland

Nyheter

 BUICK MEET NORDIC 2024 ÄR SPONSRAD AV JENKKIOSAT.COM!

Jenkkiosat.com är med och stöder Buick Meet Nordic 2024 & Buick 120th Anniversary Party!

Butiksägaren Mika välkomnar alla bilentusiaster att besöka deras webbutik och skicka gärna förfrågningar om delar och tillbehör! Han har en lång historia som Jänkebilentusiast och är ägare till tre GM:er, så Mika har mycket branschkunskap!

Kontakt:

Salonkatu 3, SALO (Mon - Fre 10-17)

Mika Vesalainen +358452021536

myynti(at)jenkkiosat.com


Rockin´ Paradox spelade underbart på Buick Meet Nordic!

På lördagskvällsfesten spelade Rockin¨' Paradox inte bara sina egna utmärkta låtar utan även menoror som passade temat och kvällen, vilket fick både Buick-entusiaster och kvällens andra gäster att rusa till dansgolvet redan från de första barerna. Under kvällen fick vi höra bl.a. Hurriganes och "Ei oo kioskilla nakkeja" inspelad av Sleepy Sleepers (1976), för den senare fick bandet "överraskande" rösthjälp av våra Buickbilentusiaster!

Pyhäranta Campings höga historiska hall i Kievar är också akustiskt högkvalitativ, vilket också garanterade bra ljud. Denna röda byggnad var faktiskt förmyndarskapets hus från 1918 till 1944, där modiga finska soldater och soldater förberedde sig för krig. Lägenheten på övervåningen utstrålar fortfarande en stämningsfull vintageanda med sina hej.

Vi kommer definitivt att be detta fantastiska band att spela spelningar på våra evenemang i framtiden också!

22.8.2023


Tools Raumo

Tools Raumo är med och stöder Buick Meet Nordic från 2023!

Produktsortimentet är brett och omfattar bl.a. olika maskiner och apparater, verktyg, skruvar, muttrar, arbetskläder och skyddsskor. Du bör bekanta dig med produktgrupperna och produkterna på: www.tools.fi/tuoteluettelo

Kundbasen är privata, underhålls- och storskaliga industriföretag samt verkstadsindustrin och byggbranschen. Butiken har även en fotskanner, som kunderna kan använda för att mäta rätt typ av sulor för sina skor. I tjänsterna ingår även namn- och logotyptryck. Tools Rauma är känt för sin professionella och vänliga service!

Kai Ruohola, regionchef (bilden), har varit i branschen sedan 1999, så han har gedigen erfarenhet inom detta område.

Kontaktinformation:

Tools Rauma, Paananvahe 6, Raumo

+358105850320

myynti.rauma(at)tools.fi

17.8.2023

Rauman Tehopakkaus Oy

Rauman Tehopakkaus Oy är med och stöder Buick Meet Nordic 2023!

Detta familjeföretag med fyra personer grundades 1993 och verkar som detaljhandel och grossist på Kairagatan 7 i Raumo.

I urvalet finns serviser, det vill säga engångsskålar, servetter, dukar, bestick, glas etc. Expertkundtjänst inkluderar vägledning om festdukning och planeringshjälp.

Det mångsidiga utbudet omfattar även förpackningsmaterial, till exempel bageri- och tårtfodral, bärlådor, papperspåsar, påsar, hantverks- och konstmaterial, kontorsmaterial, hygien- och pappersprodukter, städmaterial och arbetsredskap.

Kolla in det breda utbudet av produkter på hemsidan:

https://www.tehopakkaus.fi/

eller ring & besök:

Telefon: +35828230945

E-post: tehopakkaus(at)tehopakkaus.fi

15.8.2023

Kendall Finland

Oy Kendall Ab är också med och stödjer Buick Meet Nordic 2023!

Företaget grundades 1979 och importerar Kendall-öljesmörjmedel, vars basolja pumpas från de bästa råvarukällorna i USA. Huvudkontoret ligger i Raumo.

I sortimentet av smörjmedel ingår för personbilar och lättare utrustning samt tung utrustning och industrismörjmedel. Motoroljor, motorcykeloljor och 2-taktsoljor, hydrauloljor, växellådor och automatoljor, smörjfetter och rostskyddsmedel. Kunder är återförsäljare och verkstäder, racerbilsförare (personbilar och lätta fordon), entreprenörer, åkeri (tunga fordon) och industri.

Kontaktinformation:

Kendall onlinebutik

Återförsäljare i Finland:

https://www.kendall.fi/jalleenmyyjat

Notera! Dessutom kommer Kendall att ge Buick Meet-deltagare rabattkuponger till webbutiken!

NYA TÄVLING!

Buick Meet Star - Special priser 1 & 2

I år kommer det, förutom de traditionella utställningspriserna, att finnas Buick Meet Star - Special Prizes 1 & 2, som delas ut till de två bästa BUICK CAR & OUTFIT-ägarna! Stil och outfit är fri. Tävlingen börjar redan i cruisingen. 

Priser för den två bästa: Special pris pokal, bensinpresentkort, Laitilas dryckesutbud och överraskningspriser.

Maammekauppa & Buick Meet Sauna i Pyhäranta

Suosiva Oy / Maammekauppa deltar i Buick Meet Nordic 2023! Vi kommer att genomföra en prisdragning t.ex. de högkvalitativa bastuprodukterna från Lapuan Kankurit (Kankurs of Lapua) donerade av dem till alla väljare för utmärkelsen People's Choice. Du kan använda priserna direkt, eftersom den stora simbastun i slutet av piren är gratis att använda FRE-LÖR 18-22 för alla gäster och för andra gäster för en avgift på 2 euro!

Deras produkter är finsktillverkade skönhets- och friskvårdsprodukter, hem- och inredningsprodukter, kläder, skor, strumpor, hattar, smycken etc. Maammekauppa och dess ägare är också kända för särskilt roliga Facebookuppdateringar och äventyr! Du kan köpa produkter både i butiken och i deras webbutik direkt till din dörr.

Kontaktinformation:

Suosiva Oy / Maammekauppa

Vihtorinkatu 6, 23800 Laitila kundtjänst(at)maammekauppa.fi

+358442416487 (vardagar 10:00 - 17:00, lör 9:00 - 13:00)

11.8.2023

Autohuolto J. Granlund Oy

Autohuolto J. Granlund Oy är med och stöder Buick Meet Nordic 2023 -evenemanget!

Företaget grundades 2010 och ingår i Autoasi-kedjan. Den professionella personalen på tio personer erbjuder högkvalitativa flermärkesverkstadstjänster för både personbilar och tunga fordon. De erbjuder även fyrhjulsinställning och luftkonditioneringsarbete för bilar och skåpbilar. Trots att företaget är beläget i Euraåminne, tar nöjda kunder med sig sina bilar för underhåll längre bort! 

Rauman Varaosakolmio, en del av deras verksamhet, verkar i samma fastighet som erbjuder ett brett utbud av bildelar och tillbehör till både privatpersoner och företag. I tjänsten ingår även leverans av reservdelar till företagskunder. I butiken kan du hitta oljor, smörjmedel, kemikalier, batterier etc. De har till exempel Tec4 underhållskemikalier som är designade/implementerade för bilproffs. Genom att rengöra Tec4 oljesystem, bränslesystem eller kylsystem kan förlorad prestanda på grund av kontaminering återställas.

Kontaktinformation:

Jarmo Granlund +358405701934 info(at)kuljetusgranlund.fi

www.autohuoltoganlund.fi

9/8/2023

Ett fåtal stugor kvar !

Boende reservationer i Pyhäranta genom Buick Meet Crew stänger torsdagen den 10 augusti: det finns bara ett fåtal stugor kvar, därefter går stugorna till allmän försäljning. Boka din snart genom att använda formuläret på boendesidan eller ring +358407671657 Nina/Buick Meet Crew

Hotellboende finns 18 km bort i Nystad.

8.8.2023

Kiukaisten Autopelti ja Hinaus Ky

Kiukaisten Autopelti ja Hinaus Ky är med och stödjer Buick Meet Nordic 2023! Ägaren Jyrki Mattila har själv en Buick Wildcat 1969!

Detta familjeföretag har funnits sedan 1988 och erbjuder alla bogserings- och vägtjänster på ett tillförlitligt sätt dygnet runt med modern utrustning i Satakunta och Varsinais-Suomi-regionen, såväl som vindrute- och krockreparationer och ersättningstjänster för bilar. Företaget ingår i REDGO:s drag- och vägservicenät och samarbetar med alla försäkringsbolag.

Bogseringstjänsten omfattar person- och skåpbilar, motorcyklar, mopeder, tunga fordon som lastbilar, husbilar, bussar och entreprenadmaskiner. Bogseringsdepåer finns i Rauma och Eura, där det även finns en bildemonteringsanläggning.

Kontaktinformation:

Jyrki Mattila +358500781770 eller +358500123866 jyrki.mattila(at)hinauspalvelu.com

07/08/2023

Buick Meet Nordic T-shirts

Buick Meet Nordic T-shirts har anlänt och som vanligt har vi ett begränsat antal event T-shirts till försäljning i Pyhäranta den 18-20 augusti. Om du vill försäkra dig om din egen storlek på skjortan bör du boka senast måndagen den 7 augusti genom att använda formuläret. Om du av någon anledning inte kan hämta ut skjortan är det inga problem, skjortan levereras även hem till dörren men mot postkostnad.

Onlinebokning

Boka din Buick Meet T-shirt i tid. Vi bekräftar din bokning via mejl.

Jenkkiosat.com

Buick Meet Crews Seppo, Marko och Nina besökte Jenkkiosat.coms nya fina affärslokaler i Salo den 28.7. på väg till Old Cars and Bikes Koski Tl-klubbens bilevenemang som anordnades den 29.7. i samband med Kosken Kohaus event.

Jenkkiosat.com är med och stöder Buick Meet Nordic 2023 och välkomnar bilentusiaster från hela Finland att besöka deras webbutik och skicka gärna förfrågningar om delar och tillbehör! Ägaren, Mika Vesalainen, har en lång historia som jänkarbilentusiast och är för närvarande t.ex. ägare till två Cadillacs, så han har mycket branschkunskap.

Kontakt:

Salonkatu 3, SALO

Mika Vesalainen +358452021536

myynti(at)jenkkiosat.com

www.jenkkiosat.com

31.7.2023

Satatech Talotekniikka Oy

Satatech Talotekniikka Oy, grundat 2013, stödjer Buick Meet Nordic 2023-evenemanget!

Deras verksamhet omfattar tillverkning, installation, design, underhåll, import och export av VVS-utrustning samt olika konsulttjänster inom byggbranschen. Satatech Talotekniikka Oy har Mitsubishi Electric representation och försäljning. Detta omfattar såväl luftvärmepumpar som luft- och vattenvärmepumpar, så målgruppen är bred: privata konsumenter, småhus, stugor, bostadsrättsföreningar, industri, offentlig förvaltning, kommersiella byggnader, kontor, garage etc. Personalen består bl.a. tjugo yrkesverksamma inom området.

"Företaget har även expertis inom frikylningssystem, som är mer energibesparande alternativ jämfört med kompressorkyla", säger Maarit Kordelin, en nöjd kund som beställt deras tjänster och produkter. Han berömmer Satatech Talotekniikka Oys leveranser som snabba och avslutningen på arbetet som mycket snyggt!

Kontaktinformation: Pietari Erkko +358405707579 pietari.erkko(at)satatech.fi

19.7.2023

Rauman Akku Oy -Teknikspecialistbutik

Rauman Akku är också med Buick Meet Nordic 2023-evenemanget!

Vår nya besättningsmedlem Maarit från Raumo och hennes man har hittat hit hydraulslangar och kopplingar, verktyg, maskiner och utrustning, bultar, muttrar i millimeter och tum. Arbetskläder och skyddsskor, batterier, batteriströmmätningar och försurning har också tagits hand om av denna lokala och expertbutik.

Maarit berättar att hon också köpte Boxo-verktygen här i tum i födelsedagspresent till sin man. Och det är inte konstigt, för i deras utbud på många tiotusentals kan du hitta välkända varumärken som Makita, Boxo, Fein, Sievi, etc.

I webbutiken kan du besöka urvalen och så leveranser görs också bekvämt till hemsoffan. Mikko-Matti Pelamo hjälper gärna till med transaktioner:

mikko-matti.pelamo(at)raumanakku.fi +35844755213

13/07/2023

Länsi-Suomen Väripiste Oy

Länsi-Suomen Väripiste Oy från Raumo är med och stödjer Buick Meet Nordic. De har redan 35 års erfarenhet av färgbranschen.

För målning och färgärenden kontakt med Antti Setälä +358400828697 antti.setala(at)varipiste.fi

4.7.2023

Plus Katsastus Rauma Oy

Plus Katsastus Rauma Oy är involverad i att stödja Buick Meet Nordic 2023 -evenemanget!

För besiktningsärenden betjänar företagaren Tomi Niittymaa tomi.niittymaa(at)plus.fi +358444232202

Adress: Kairakatu 8, 26100 RAUMA

#pluskatsastus #pluskatsastusraumaoy #katsastus #buickmeet #buickmeetnordic2023 #gm #gmcruisers

30/06/2023

Buick Meet Crew bekräftad 2023-06-20!

Maarit Kordelin från Raumo har anslutit sig till vårt effektiva Buick Meet Crew -team. Maarit och hennes man har flera Buicks och Rivieran som visas på bilderna har deltagit i tidigare Buick Meets och GM-Cruisers Ry:s GM-SummerMeet 9-11 juni på Nakkila Verstas.

VÄLKOMMEN MAARIT!

Vi är på HOT ROD & ROCK 2023 SHOW i Tammerfors den 22-23 april!

Det fanns förfrågningar om Buick Meet 2023 -skjortorna på American Car Show, så du kan redan köpa dem på Tammerforsmässan eller beställa din egen storlek för den kommande sommaren.

VÄLKOMMEN till GM-Cruisers monter för att säga hej till oss!

Hälsningar, Buick Meet Crew

Atmosfär på Hot Rod & Rock Show 2022
Atmosfär på Hot Rod & Rock Show 2022

SAMARBETE MED BUICK CLUB OF AMERICAN BÖRJAR!

Vi har fått information om att Buick Club of America är intresserade av att öppna den så kallade "International Buick Stories"- sektionen i deras månatliga BUICK BUGLE- tidning, samt att dela information på deras sociala mediekanaler. Den första historien går till redaktören redan i maj då vi får Buick-relaterat material från aprils FHRA-utställningar och samtidigt öppnar vi redan Buick-hobbyhistorien här i Norden.

Så det är värt att komma till American Car Show i Helsingfors med en Buick, för det kan beundras ända i USA! Om du har en egen speciell historia, till exempel om att skaffa en Buick och dess historia, skicka oss ett meddelande, mejla eller kom och besök ACS på GM-Cruisers avdelningen 6n2!

Dessutom kommer det att finnas en artikel om Buick Meet Nordic 2023 och de vinnande bilarna på Buick-mässan med bilder på Buick Bugle under hösten (med tillstånd av bilägaren).

Buick Meet Crew 2023 har förstärkts av entusiasten av den underbara Electra 225 -66 Cabr., som är Tuomo Kutila från Nystad. Han erbjöd sig vänligt att hjälpa till med arrangemangen!

Välkommen till Team Tuomo!

GM - Cruisers Ry och Buick Meet Crew är återigen involverade 7 - 9 april i FHRAs American Car Show 2023!

Välkommen till vår avdelning 6n2!

Buick Meet Crew's Marko till FHRA:s styrelse och Seppo till GM-Cruisers' ordförande!

Vid FHRAs (Finnish Hot Rod Association) höstmöte lördagen den 19 november 2022 nyvaldes Buick Meet Crews Marko Kosenius till FHRA:s styrelse för en två-årsperiod tillsammans med Jani Blom, Elmeri Salakari, Mikko Ruusunen och Arto Sulopuisto.

Vid höstmötet för GM-Cruisers som anordnades samma dag valdes Buick Meet Crews Seppo Laakko till klubbens ordförande och Marko Kosenius till styrelse.

Stort grattis till båda! Detta innebär en stark fortsättning även för Buick-hobbyn!

Marko Kosenius och Seppo Laakko värd för prisutdelningen på Buick Meet 2022.


BUICK MEET ROUTE 66 SCENIC CRUISING DEN 13 AUGUSTI KL. 13-14

På grund av det underbara sommarvädret har den 13 augusti lagts till i programmet kl 13-14 Buick Meet Route 66 Scenic Cruising! Kom i tid om du vill vara med!

Dessutom är prasslet av historietidningar känt när cruising involverar en underbar Buick Electra -63 conv., vars ägare och byggare var medlem i Buick Racing Ry i början av 90-talet och var aktivt involverad i nästan alla klubbevenemang och utställningar vid den tiden. Nyförtiden har bilen fått en ny ägare. (Foto: Happy Days Car Show från Myyrmäkihalli 1993).

NYHETER 9 augusti 2022

Till BUICK MEET MARNADSPLATS kan man fortfarande anmäla sig för att sälja den 13 augusti kl 14-20. Gratis bord & tak. Om du behöver el, €10. Anmälan: katariina@ruovesicamping.com

Buick Meet (FIN) & Buick Träff (SWE) Historic Meeting 2022

Den första officiella svenska Buick Träff & Finska Buick Meet - möte 5.6 hållas i Helsingfors, när Classic Car Cruise Parade tar med jänkarbilar från Stockholm! Buick Meet 2022-teamet är i Chatarina Mårtenssons (Buick Träff arrangör) fantastiska Buick GS400 -68 Cabriolet, under vilken paraden kommer att sändas live på Buick Meet 2022 Facebook Live-tjänst och direkt från bilens baksäte. 

Välkommen till Helsingfors Olympia Terminalen eller Facebook live!

Facebook livelänken hittar du söndagen den 5 juni 2022 kl. 12.45 (UTC +3) här.